Optivo

Optivo's bijdrage aan Shine

Optivo zal, met  de hulp van andere betrokken projectpartners van Shine, de energieprestaties van hun huizen verbeteren om zo CO2-reductie te realiseren en energiearmoede in hun woningvoorraad ter te dringen.

Optivo zal de energiedata en het gemeenschappelijk overzicht van renovatiemogelijkheden gebruiken om te bepalen wat de meest effectieve oplossingen zijn om de CO2-uitstoot en energierekeningen te verlagen. HBC en Citizens Advice 1066 zullen een participatieproces in de wijk opstarten zodat de renovaties gedaan door Optivo het vooropgestelde resultaat bereiken.

"Optivo zal, met de hulp van andere betrokken projectpartners van Shine, de energieprestaties van hun huizen verbeteren om zo CO2-reductie te realiseren en energiearmoede in hun woningvoorraad ter te dringen. "
Andrew Piper

Voorstelling van de organisatie

Optivo is een sociale huisvestingsmaatschappij in het Verenigd Koninkrijk  met  28.000 woningen in East Sussex, Kent en London. De organisatie focust op de realisatie van een grootschalig energiezuinig renovatieprogramma. Zij gebruiken hun databank met informatie over energie om zich te richten op energie-inefficiënte huizen. De ervaring van Optivo omvat IFORE, een project gefinancierd door Interreg voor substantiële CO2-reductie van 100 woningen.