Kamp C

Kamp C's bijdrage aan Shine

Met de kennis en ervaringen vanuit de IOK pilootprojecten zal Kamp C een vrijwilligersnetwerk van energie-experten opzetten in de regio Kempen. Kamp C begeleidt huishoudens bij renovaties: 100 in de regio Kempen en 10 in de stad Sint-Niklaas. Het voordeel voor Kamp C is dat de succesvolle activiteiten van vandaag naar een hoger niveau kunnen worden gebracht. Door samen te werken met partners binnen en buiten Vlaanderen kunnen ze hun netwerk uitbreiden en verder hun profiel versterken als een waardevolle partner voor duurzaam bouwen. Hun visie is renovaties in Vlaanderen te verbeteren door het gebruik van alle best beschikbare technieken. Door deel te nemen aan Shine, zullen zij de beste technieken van de EU kunnen verzamelen en naar de provincie Antwerpen brengen.  

"Door deel te nemen aan Shine, kan Kamp C de beste technieken van de EU verzamelen en naar de provincie Antwerpen brengen. "
Jonathan Verdonck

Voorstelling van de organisatie

De missie van Kamp C is om de overgang naar meer duurzaam bouwen te versnellen. Kamp C organiseert informatiesessies zowel over duurzaam bouwen en rationeel energieverbruik als over hernieuwbare energie. Eén van hun diensten is individueel advies verstrekken over bouwprojecten met de ambitie om het BEN-niveau  (Bijna Energie Neutraal) te bereiken. Kamp C is het kenniscentrum voor duurzaamheid en bouwinnovatie in Vlaanderen, met een team van deskundigen en een netwerk van hoog opgeleide specialisten.